Hamster Of Greece
-Τι πρέπει να γνωρίζουμε σε περιπτώση εγκυμοσύνης
και για μωρά χάμστερ

Αν και ως ομάδα δεν είμαστε υπέρ της αναπαραγώγης αλλά θεώρω οτί είναι ένα από τα βασίκα κεφαλαία που θα πρέπει να γνωρίζει ένας νέος ιδιοκτήτης χάμστερ.
Αλλά επείδη αρκέτοι πωλητές χάμστερ δεν γνωρίζουν ή δεν τους ενδιαφέρει εάν ζευγαρώσουν τα χάμστερ ή όχι ,
τοποθετούν θηλύκα αρσενίκα στον ιδιό χωρό με αποτελέσμα πολλά θηλύκα να εγκυμονούν.Ή αρκέτοι ιδιοκτήτες πέρνουν συντρόφο στο χάμστερ τους για να αποκτήσουν μικρά.
Για αυτό πρέπει να γνωριζούμε πότε το χάμστερ μας είναι στην σωστή ηλικία για να τεκνοποιήσει , τι πρέπει να γνωρίζουμε στην περιόδο εγκυμοσύνης και τι πρέπει να προσεχούμε μέχρι τα μώρα να απογαλακτιστούνε
1.Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα χάμστερ μας

Ρομπορόβσκι :
Τα μικροσκοπίκα ρομπορόβσκι επιτρεπέται να τεκνοποιήσουν μετά τους τεσσέρις μήνες τα θηλύκα και μετά τους 3 μήνες τα αρσενίκα.Η περιόδο κυήσης διαρκεί 23-30 ημέρες και γεννάνε απο 4 εώς 6 μικρά.

Ρωσίκα νανάκια,καμπέλ και τα winter white
Τα ρωσίκα νανάκια, καμπέλ και τα winter white επιτρεπέται να τεκνοποιήσουν μετά τους 4 μήνες.Η περιόδο κυήσης διαρκεί 18-21 ημέρες.Γεννούν απο 4 εώς 8 μίκρα.Αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που γεννήσαν μεχρί 14 μικρά.

Κινεζίκα νανάκια:
Τα Κινεζίκα νανάκια επιτρεπέται να τεκνοποιούν μετά τους 4 μήνες. Η περιόδο κυήσης διαρκεί 21 εώς 23 μερές .Γεννάνε απο 6 εώς 10 μικρά

Στα Συρίαν επιτρεπέται να γονιμοποιήσουν μετα τους 4 μήνες.Κυοφορούν 16 εώς 18 ημέρες. Γεννούν 7 εώς 18 μικρά αλλα υπάρχουν και περιπτώσεις που εχούν φτάσει στα 24 μικρά.
Συρίαν

2.Το χάμστερ μας κυοφορεί τι πρέπει να γνωρίζουμε
Το μικρό σας περιμένει μωράκια.Το πρώτο που πρέπει να κανέτε είναι να την βαλέται σε έναν καινουργιό χωρό (κλουβί) να μην είναι μαζι με τον συντρόφο της.Διοτί συνήθως σε περιόδο κύησης τα θηλυκά γινόνται πιο νευρικές και επιθετικές και ο συντρόφος τους μπορεί να τις στρεσσάρει.Αλλά πρεπεί να τους χωρισούμε γιατί τα αρσενικά μπορούν να σκοτωσούν τα μικρά για να ξαναζευγαρώσουν ή να ζευγαρώσουν ξανά την ιδιά μέρα που η θηλυκιά έχει γεννήσει με αποτελέσμα να κυοφορεί ξανά οσό θα θηλάζει τα μικρά.
Επίσης οσό η μελλοντίκη μαμά μας κυοφορεί πρέπει να της δινούμε τρόφες πλουσίες σε βιταμινές C και αρκετό ασβεστίο.
3.Γέννα

Γεννήσε η χαμστερίνα σταματάμε να την πειράζουμε για λίγες μέρες μεχρί τα μίκρα να αρχίζουν να βγαίνουν απο την φώλια
για να μην την στρεσσαρουμε.
Δεν πειράζουμε τα μικρά γιατί υπαρχεί κινδύνος να μην τα πλησιάσει ξανά ακόμα και να τα σκοτώσει.Δεν καθαρίζουμε το κλούβι μεχρί τα μικρά να αρχίσουν να βγαίνουν απο την φωλιά
Της δινούμε πλουσία τρόφη καθημερίνα.

4.Τι πρεπεί να γνωρίζουμε για τα μωρά
Ο θηλάσμος των μωρών διαρκεί 20-25 ημέρες και μπορούν να παραμείνουν με την μαμά τους μεχρι 30 ημέρων εώς 40 ημέρων.Επείτα πρέπει να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα σε θηλυκά αρσενικά για ωριμάζουν σεξουάλικα
5.Πως ξεχωρίζουμε το φύλο
Όπως βλέπουμε στην εικόνα στα αρσενικά υπάρχει αποστάση ανάμεσα στον πρωκτό και το πέός ,μπορεί στα μώρα οι ορχείς να μην είναι σχετίκα εμφάνης λογό της μικρής τους ηλικίας αλλά είναι ευκόλο να τα ξεχωρίσεται παρατηρόντας την αποστάση πρωκτού και πέους.
Στα θηλυκά το αιδοίο και ο πρωκτός ειναι σχετίκα κοντά .
